Installateurs en partners
0
Sluiten
  Dinsdag 20 Januari 2024

  Voordelig laden met een eigen thuisbatterij

  Als consument is de aanschaf van een thuisbatterij voor jouw laadpaal onlangs een stuk voordeliger geworden. Meer weten? Lees hieronder verder voor meer informatie. 

  Thuisbatterijen komen steeds vaker ter sprake wanneer we praten over de aanschaf van bijvoorbeeld een laadpaal of zonnepanelen. Een thuisbatterij stelt je in staat om overdag energie op te slaan tegen een lagere prijs, voor het gebruik tijdens de avonduren of op bewolkte dagen. Hierdoor word je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en de stijgende energieprijzen. Zo kun je flink besparen op je energiekosten. Klinkt goed, toch?

  Wanneer je als consument kiest voor de aanschaf van een thuisbatterij heb je sinds kort de mogelijkheid om de BTW hiervan terug te vorderen. Dit maakt de aanschaf natuurlijk een stuk aantrekkelijker. Er zijn echter enkele voorwaarden verbonden aan het terugvorderen van het bedrag.

   

  We zullen ze beknopt samenvatten:

  • Er dient een dynamisch energiecontract te zijn afgesloten door jou of je partner/huisgenoot
  • Je dient de aanschaf als consument te doen
  • Je treft een KOR-regeling bij de BTW teruggave
  • Er mag in het verleden nog geen BTW zijn teruggevorderd over een duurzame energie aankoop

   

  Hieronder zullen we de bovenstaande punten verder toelichten, zodat je niet voor verassingen komt te staan. 

  Zo moet je bijvoorbeeld een dynamisch energiecontract hebben afgesloten bij de energieleverancier, vanwege de BTW die je al afdraagt door het in- en verkopen van de (opgewekte) stroom. Dynamische contracten veroveren snel de markt en de stroomtarieven hiervan lagen de afgelopen jaren significant lager dan die van vaste of variabele leveranciers. Door het stroomverbruik te verschuiven, bijvoorbeeld met behulp van een slimme app kan je besparing flink oplopen, door het aansturen van elektrische apparaten.

   

  Daarnaast moet de BTW terugvordering door een particulier worden aangevraagd, aangezien er een KOR-regeling wordt getroffen voor de consument. Mochten er in de nabije toekomst plannen zijn zelfstandig ondernemer te worden, dan zijn er andere mogelijkheden om de BTW terug te vorderen. Als laatst dient het dynamisch energiecontract op naam te zijn van de persoon die de BTW terug vraagt. Mocht u dus zelfstandig ondernemer zijn of worden, dan zou u de aanvraag kunnen doen door middel van uw partner en/of huisgenoot. Bovendien is het belangrijk dat er in het verleden nog niet eerder BTW is teruggevorderd.

   

  Heb je na het doornemen van deze tekst nog onbeantwoorde vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

  Wij staan klaar om je op weg te helpen naar een voordelige thuisbatterij!

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking