Installateurs en partners
0
Sluiten

  Wat zijn de kosten van een laadpaal thuis?

  Makkelijk de kosten laadpaal thuis vergelijken op Laadpaal-Outlet. Alle bekende merken laadpalen en muurladers voor thuis kunt u direct online bekijken. Wanneer u de juiste laadpaal gevonden heeft, kunt u deze direct bestellen. Een lader die de perfecte combinatie biedt van de juiste opties en waarvan de kosten laadpaal thuis die binnen uw budget vallen; deze vindt u ongetwijfeld op Laadpaal-Outlet. Bestel direct uw thuislader online in combinatie met onze montageservice voor een zorgeloze installatie. Waarop letten bij het vergelijken van de laadpaal thuis kosten? We vertellen er graag meer over.

  Waardoor verschillen de laadpaal thuis kosten?

  De ene thuislader is duurder dan de andere. Hoe komt dit? En waar let u op bij een laadpaal thuis kopen? In de regel zijn thuisladers met meerdere oplaadpunten duurder dan een enkel laadpunt. Ook zijn slimme thuisladers duurder. De kosten laadpaal thuis variëren tussen de 550 en 3500 euro. De goedkoopste laadpaal thuis is een ‘plug and charge’ laadpaal. U steekt de stekker erin en de auto gaat opladen. Duurdere laadpalen bieden veel meer opties.

  Load balancing en andere opties

  Bij een laadpaal met load balancing zal de thuislader meten hoeveel stroom er verbruikt wordt en, wanneer er overbelasting is, het laden pauzeren of minderen. Wanneer een laadpaal E-Flux ready is, kan deze op afstand uitgelezen worden om bijvoorbeeld kosten van thuisladen voor leaseauto’s via de werkgever te verrekenen. Een laadpaal geschikt voor zonnepanelen is zo slim dat deze laadt als u gratis stroom van zonnepanelen beschikbaar heeft. De kosten laadpaal thuis met app bediening zijn ook vaak iets hoger, maar bieden veel meer mogelijkheden. Denkt u daarbij aan laadsessies inplannen, met de telefoon de thuislader ontgrendelen en laden wanneer de stroom goedkoop is in dal- of piekuren.

  Wat kost een laadpaal thuis installeren?

  Om antwoord te geven op de vraag “wat kost een laadpaal thuis installeren?”, moet gekeken worden naar de keuze voor een laadpaal of wandlader. Daarnaast is de meterkast van belang. Aanpassingen aan de meterkast, bijvoorbeeld om van 1-fase naar 3-fase te gaan, brengen de kosten laadpaal thuis omhoog. Het maakt uw huis echter klaar voor de toekomst en zal het laden van uw elektrische auto sneller maken en eventueel laden van meerdere auto’s tegelijk mogelijk maken.

  Welke laadpaal thuis installeren?

  Wanneer u de kosten laadpaal installeren voor thuis laag wilt houden, dan is een muurlader een goedkopere optie dan een laadpaal. De reden hiervoor is logisch, voor een laadpaal moet er gegraven worden. De laadpaal zal geplaatst moeten worden op een fundament en er moet bekabeling onder de grond komen. Hoe verder deze van uw huis staat, des te hoger de laadpaal thuis zal kosten. Een muur- of wandlader is een goedkopere keuze. De prijs van muurladers is al lager dan de kosten laadpaal thuis en ook installatie zal veel goedkoper zijn.

  Laadpaal thuis kosten: 1-fase of 3-fase laders?

  Een 3-fase thuislader kan veel sneller laden dan een 1-fase lader. Hoewel nog niet alle elektrische auto’s 3-fase laders ondersteunen, kunnen vrijwel alle auto’s die 1-fase ondersteunen ook met de juiste afstelling via een 3-fase thuislader opgeladen worden. Een voorbeeld van zo’n slimme lader is de Easee thuislader, deze detecteert zelf wat voor ondersteuning de auto biedt waarna de Easee laadrobot zichzelf daarop aanpast. Tegenwoordig zijn de 3-fase laadpaal thuis kosten in aanschaf niet veel duurder, echter voor installatie moet uw meterkast dit wel ondersteunen. Nieuwbouwhuizen hebben al vaak een 3-fase aansluiting, oudere huizen niet. Uiteraard kan vrijwel altijd een 3-fase aansluiting gerealiseerd worden. De netbeheerder rekent enkele honderden euro’s hiervoor. Een 3-fase lader kan echter wanneer de auto dit ondersteunt vele malen sneller laden waardoor het de extra kosten laadpaal thuis zeker waard is.

  Wat kost thuis laden?

  Afhankelijk van de stroomtarieven die u heeft, is thuisladen vaak de helft goedkoper dan via openbare stations laden. De laadpaal thuis kosten van aanschaf en installatie moeten hiertegen afgezet worden. Wanneer u thuis uw auto laadt, zult u de investering zeker terugverdienen. U hoeft hiervoor niet de goedkoopste laadpaal thuis te kopen, juist een slimme laadpaal kan het investeringsbedrag sneller terugverdienen. Informeer ook bij uw gemeente, of neem contact op met ons voor informatie over de subsidie laadpaal thuis en of de kosten laadpaal thuis aftrekbaar zijn in uw situatie. Wij helpen u graag met de beste producten én met goed advies.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking