Installateurs en partners
0
Sluiten
  Laadpaal Outlet - Woensdag 20 Maart 2021

  Laadpaal thuis | Laadpaal installatie | Laadpaal Outlet

  Laadpaal installatie bij u thuis

  De installatie van een laadpaal voor thuis gaat niet zonder slag of stoot. Als u een elektrische of hybride auto bezit, wilt u deze ook thuis kunnen opladen. Dit is niet alleen goedkoper dan bij een openbare laadpaal, te gebruiken met een laadpas, maar ook nog eens efficiënter en praktischer. Toch zijn er veel consumenten die nog vragen hebben over het aanschaffen en plaatsen van een laadpaal bij hen thuis. De meest gestelde vragen die onze installateurs te horen krijgen beantwoorden wij in dit blogartikel voor u.

  Waar kan ik de laadpaal thuis plaatsen?

  Voordat u een elektrische auto aanschaft, is het verstandig om te bedenken hoe u deze wilt opladen. Daarnaast dient u alvast na te denken over een geschikt laadpunt. Als u een eigen parkeerplek, garage of oprit heeft, is het plaatsen van een laadpaal bij u thuis geen enkel probleem. Dit is eigen terrein en hierdoor zijn er geen restricties voor het plaatsen van laadpalen.

  Woont u echter in een rijtjeshuis zonder eigen parkeerplek, dan is het niet vanzelfsprekend dat u thuis een laadpaal kunt plaatsen. De laadpaal moet in dat geval geplaatst worden bij een openbare parkeerplaats. Of u kan bijvoorbeeld het laadpunt op eigen terrein plaatsen met behulp van een Chargearm. Bij deze parkeerplaats komt een bord te staan dat parkeren alleen is toegestaan voor elektrische auto’s. Het is dus niet mogelijk om de parkeerplaats alleen voor uw auto te reserveren.

  Als u een laadpaal in de openbare ruimte wilt plaatsen, is het verstandig om eerst navraag te doen bij uw gemeente over de regelgeving en vergunningen.

  Wat zijn geschikte laadpalen voor thuis?

  Een laadpaal kopen voor thuisgebruik lijkt eenvoudiger dan het is. Er zijn grote onderlinge verschillen tussen aanbieders van vrijstaande laadpalen en een Wallbox muur laadpaal. Het is belangrijk dat u een laadpaal koopt die past bij uw type auto, uw elektrische aansluiting en uw budget. Er is dus geen goed antwoord op de vraag: wat voor laadpaal heb ik thuis nodig? Bent u benieuwd naar geschikte laadpalen voor uw thuissituatie? Hierbij een overzicht met de merken die wij aanbieden:

  En meer natuurlijk te vinden op onze overige pagina’s, bijvoorbeeld op de Laadpaal pagina

  Wat kost een laadpaal thuis?

  De kosten van een laadpaal thuis zijn volledig afhankelijk van het type laadpaal dat u wenst. Indien u één elektrische auto heeft die elke nacht aan de oplader gaat, heeft u waarschijnlijk genoeg aan een thuis-model. Prijzen voor een laadpaal thuis starten in dat geval vanaf €560,00. In de meeste gevallen komen daar nog installatiekosten bij kijken.

  Als vuistregel geldt: hoe verder de laadpaal bij de meterkast vandaan geplaatst wordt, hoe hoger de installatiekosten zijn. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de voedingskabel. Hoe loopt deze van de meterkast naar het laadpunt? Kan dit via een kruipruimte? Moet er gegraven worden? Al deze vragen hebben invloed op de prijs van de laadpaal installatie. Vraag voor een exacte prijs daarom altijd een offerte aan.

  Hoe gaat de laadpaal installatie in zijn werk?

  Als u weet welke laadpaal u thuis nodig heeft, is het tijd om na te denken over de installatie. Dit is een intensieve klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Het is dan ook verstandig om het installeren van een laadpaal thuis uit te besteden aan een expert.

  Wij bieden de complete service aan als het gaat om de laadpaal installatie bij u thuis. De laadpaal wordt door de installateur bij u thuisbezorgd en geïnstalleerd. Waardoor u geen omkijken meer heeft naar deze intensieve klus. Dit bespaart u niet alleen een hoop frustratie, maar ook een hoop tijd.

  Uw losse laadpaal of Wallbox laadpaal installeren door een expert

  Heeft u de juiste laadpaal gevonden? Kies bijvoorbeeld voor een vrijstaande laadpaal of Wallbox laadpaal. Vervolgens dient de laadpaal geïnstalleerd te worden bij u thuis of op de zaak. Wanneer u de installatie door ons laat uitvoeren zorgen wij dat u aan het eind van de afspraak een goed werkende laadpaal heeft.

  1. Wij maken de meterkast in orde en zorgen dat alles goed aangesloten is.
  2. Kabels trekken, er worden gaten gemaakt om de kabels door heen te halen en op de gewenste plaats te krijgen.
  3. Laadpaal ophangen op de juiste plaats.
  4. Daarna zorgen we dat de laadpaal aangesloten gaat worden op het netwerk.
  5. Samen de werking doornemen, eventueel laatste vragen beantwoorden.

  Moet ik zelf nog iets regelen?

  Laat u ons de laadpaal installatie verzorgen, dan hoeft u maar met drie dingen rekening te houden. De installateurs doen de rest!

  1. Zorg ervoor dat u thuis bent op de dag van de laadpaal installatie;
  2. Maak ruimtes waar geboord en gegraven moet worden vrij;
  3. Zorg dat de meterkast toegankelijk is.

  Binnen een dag is de laadpaal geïnstalleerd en klaar voor gebruik. De installateurs geven u nog een korte uitleg over de werking van de laadpaal. Daarna kunt u direct beginnen met laden. Om gebruik te maken van het netwerk van laadpalen in openbaar gebied heeft u ook een laadpas nodig, vraag deze hier aan.

  Landelijke installatie dekking door netwerk van installateurs

  Wij leveren en installeren als enige laadpalen in heel Nederland. Dit gaat dan bijvoorbeeld om een Wallbox laadpaal of losse laadpaal. Wij zijn overal in Nederland inzetbaar. Onze installatiemonteurs wonen veelal in hun eigen werkgebied en weten wat er in de regio speelt. Bovendien kunnen ze snel ter plaatse zijn in geval van een storing.

  Laat de installatie van uw laadpaal thuis aan ons over

  Voor een complete prijsopgave vraag een offerte aan via onze offerte pagina.

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking