Installateurs en partners
0
Sluiten
  Laadpaal Outlet - Vrijdag 20 Mei 2022

  Laadpalen op zonnepanelen

  Laadpalen op zonnepanelen bij Laadpaal Outlet

  Wanneer u beschikt over een elektrisch voertuig (EV) draagt u automatisch bij aan duurzaam rijden. Bij het rijden van een elektrisch voertuig, hoort een manier om het voertuig op te laden. Dit kunt u doen bij een openbaar oplaadpunt als bij een benzinestation waar oplaadpunten staan. U zou uw voertuig ook op kunnen laden op uw werk, wanneer ze daar beschikken over EV oplaadpunten. Wanneer u echter veel thuis werkt of uw werkgelegenheid niet beschikt over oplaadpunten, is de kans groot dat u uw auto thuis op wilt laden. Eén van de grotere voordelen van het thuis opladen van uw auto is de verlaging in kosten. Thuisladen kost namelijk relatief gezien minder dan het in het openbaar opladen van uw voertuig, en al helemaal als de laadpaal zonne-energie gebruikt. Laadpalen op zonnepanelen vindt u online bij Laadpaal Outlet.

  Waarom is opladen met opgewekte energie zo voordelig?

  Wanneer u zonnepanelen heeft, zou het kunnen dat u zoveel elektriciteit opwekt dat u energie zou kunnen terugleveren aan uw stroomnetwerk. Dit proces noemt men salderen. Door het terugleveren van energie, ontvangt u korting op uw energierekening of een teruggave aan het einde van het jaar vanuit uw stroomleverancier. Het bedrag dat u hiervoor terug krijgt, is vaak lager dan de prijs die u betaalt voor elektriciteit. Wanneer u de energie die u opwekt niet teruglevert, maar gebruikt voor het opladen van uw auto, gebruikt u de zonne-energie slim en hoeft u geen energie terug te leveren. Zo zou het kunnen zijn dat u gratis of bijna gratis uw auto kunt opladen als uw laadpalen zonne-energie gebruiken.

  Welke laadpalen of boxen zijn goed te combineren met zonnepanelen?

  Wanneer u gaat kiezen voor een laadpalen op zonnepanelen, zoekt u waarschijnlijk naar laadpalen die goed te combineren zijn met de zonnepanelen waar u reeds over beschikt. Een van de laadsystemen die goed te combineren is, is de Wallbox Pulsar Plus. Dit oplaadsysteem is erg geschikt voor dagelijks gebruik van de laadpaal thuis. Het is een box aan de muur, zoals de naam al zegt, die beschikt over een laadvermogen tot 22 kW. Doordat dit apparaat verbonden kan worden aan smart apparaten en de my Wallbox-app is dit een slimme lader. Hierdoor is de lader specifiek goed te combineren met zonnepanelen. Bovendien heeft u eenvoudig de mogelijkheid heeft om de lader te programmeren om laadsessies in te plannen, zo kunt u eenvoudig profiteren van de laagste tarieven.

  Wallbox – een laadpaal zonneenergie op maat

  Naast de Pulsar Plus, is ook de Copper SB van Wallbox erg geschikt in combinatie met zonnepanelen. Door middel van dit laadsysteem kunt u de opgewekte energie zo slim mogelijk gebruiken. Kiest u voor de Wallbox Quasar, dan krijgt u naast het slim laden zelfs de optie om bidirectioneel te laden. Dat betekent dat u niet alleen uw auto kunt opladen, maar ook kunt ontladen. In feite wordt uw elektrische voertuig wanneer u gebruik maakt van de bidirectionele laadtechnologie een energieopslag die de capaciteit van een thuisbatterij kan aanvullen of eventueel zelfs vervangen. De oplaadsystemen van Wallbox beschikken over een ingebouwde Eco-Smart functie.

  Uw auto volledig opladen met zonnepanelen

  Het is mogelijk om uw elektrische auto volledig op te laden door middel van zonnepanelen. Dit is natuurlijk wel alleen mogelijk wanneer uw zonnepanelen genoeg zonne-energie genereren om dit te kunnen realiseren. U kunt dit uitrekenen door te kijken hoeveel kWh uw zonnepanelen in een jaar opleveren en hoeveel kWh uw auto nodig heeft in een jaar om op te laden. Door dit uit te rekenen weet u of u uw auto volledig kunt opladen.

  De Eco-Smart biedt verschillende standen

  Tijdens het opladen kunt u kiezen uit de eco-stand of de volledig groene stand (full-green). Kiest u voor de Eco-stand? Dan gebruikt de laadpaal niet alleen eigen opgewekte energie, maar wordt deze afgewisseld met gewone energie. Deze optie wordt vooral gebruikt wanneer er bijvoorbeeld niet voldoende energie beschikbaar is en u uw auto sneller wilt opladen. Met de full-green stand wordt de elektrische auto met 100% zonneenergie opgeladen.

  Naast de laadsystemen van Wallbox, zijn ook de laadsystemen van Zappi erg geschikt voor het opladen van uw voertuig in combinatie met zonnepanelen. De laadpalen van Zappi bieden u de keuze in hoeverre u gebruik maakt van uw zelf geproduceerde elektriciteit, door middel van het slim-laden systeem. Het laden met zonneenergie is hierdoor nog milieubewuster en groener dan normale laadpalen, doordat het minder elektriciteit vereist vanuit het stroomnet en u meer eigen elektriciteit gebruikt. Wanneer u interesse heeft in een oplaadsysteem van Zappi, zou u kunnen kiezen voor een Zappi V2.1, Zappi Eddi of Zappi Harvi.

  Welk merk laadpaal voor laden met zonnepanelen

  Om te kijken welk merk je nodig heb om zoveel mogelijk zonne energie naar je auto te krijgen is het belangrijk om te weten hoeveel stroom opwek je heb gedurende de dag. Auto's hebben een opstartspanning nodig van minimaal 6A, als je kijkt naar bijvoorbeeld de wallbox heb je hiervoor 3x 6A nodig, wat gelijk staat aan 4200 watt opbrengst van je zonnepanelen. Dit is als je bijvoorbeeld 15 panelen heb erg veel. 
  Als je de lader vergelijkt met de Zappi, welke terug schakelt van 3 naar 1 fase wanneer je volledig wil opladen met zonneenergie, dan heb je maar 1400watt nodig. Wat voor de meeste huizen wel goed mogelijk is. 

  Laat je hierom dus goed informeren over welke lader je nodig heb om zo goed mogelijk de energie te kunnen benutten. 

  Laadpalen op zonnepanelen – kies voor een Zappi laadoplossing

  De Zappi Eddi zorgt voor maximaal gebruik van uw eigen groen gegenereerde energie, door middel van omleiding van overtollige energie vanuit uw PV of windturbine. In combinatie met de Zappi Hub kunt u de Zappi Eddi eenvoudig in en uit schakelen wanneer gewenst. De laders van Zappi hebben een eco systeem. Kiest u voor de ECO+ mode, dan wordt het opladen van de auto gepauzeerd wanneer de eigen productie van zonneenergie te laag is. Ook kunt u kiezen voor de slimme modus. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van zelf geproduceerde elektriciteit. Pas bij een te lage eigen productie, wordt bijgeladen vanuit het net. Zappi biedt daarnaast nog een derde optie, namelijk snel laden. Dit is eigenlijk hetzelfde als bij elke andere lader. Wanneer u deze optie selecteert zal de lader simpelweg de snelste manier van opladen kiezen en maximaal vermogen gebruiken. Hierbij wordt ook vanuit het net opgeladen wanneer er te weinig eigen productie is. De maximale capaciteit is 22kW.

  Een laadpaal zonneenergie kopen?

  Wanneer u een laadpaal op zonneenergie wil aanschaffen die goed te combineren is met zelf opgewekte energie, bent u bij Laadpaal Outlet aan het juiste adres. Niet alleen kunnen wij u altijd adviseren over de juiste laadpaal, ook kunnen wij de laadpaal eenvoudig bij u thuis laten installeren door een erkende installateur. Hierdoor wordt de laadpaal installatie professioneel uitgevoerd en heeft u altijd een servicepartner die u snel helpt wanneer dat nodig mocht zijn. Bestelt u voor 15:00 uur? Dan wordt de laadpaal vandaag nog verzonden. Natuurlijk bieden wij u minimaal 2 jaar garantie op laadpalen. Zo bestelt u met een gerust hart Laadpalen op zonnepanelen bij Laadpaal Outlet.

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking