Installateurs en partners
0
Sluiten
  Laadpaal Outlet - Maandag 26 Februari 2021

  Elektrisch rijden in de winter

  Elektrisch rijden in de winter 2021

  Hoe laad je de auto op in de winter

  Vaak krijgen wij vragen of de auto veel aan de oplader mag hangen in de winter, kort samengevat adviseren wij om de auto zoveel mogelijk aan de thuislader te houden. 

  Voor de auto geeft dit geen negatieve invloeden, de auto geeft zelf aan wanneer deze vol is en haalt alleen stroom wanneer de accu weer lager is. Het geeft zelfs extra voordelen, je kan de auto verwarmen zonder dat dit ten koste gaat van het bereik van de auto.

  Zorg dat je altijd een oplaad kabel in de auto heb liggen, je bereik is altijd lager in de winter. Mocht je ergens komen en misschien niet denken meer thuis te komen kan je extra opladen via de publieke laadpalen met de laadpas

  Wat doet de winter met het bereik van de elektrische auto

  Alle auto's krijgen vanuit de fabriek een stempel mee met hoeveel km ze halen, dit is eigenlijk nooit haalbaar. De test die gedaan word is rond de 20 graden en volledig windstil, zelfs het afplakken van naden en kieren word wel gedaan. 

  Op papier is dus altijd alles beter, wat we weten is dat dit vaak ongeveer 10% scheelt. Als je een elektrische auto heb wil je natuurlijk ook in de winter hiermee rijden, let hier wel op dat de winterse temperaturen ook invloed hebben op het bereik van de auto. 

  Standaard omdat het koud is heeft de auto batterij al minder bereik, nu zijn er veel fabrikanten al bezig geweest met hier een verbetering aan te maken met het verwarmen van de batterij. Nog steeds merk je dat de afstand vaak 10 tot wel 30% minder is dan de zomer, niet gek als je denkt dat je ook de verwarming, stoelverwarming ect aan wil hebben. Wie wel eens op ski vakantie is geweest weet ook dat je telefoon een stuk sneller leeg gaat als bij "normale" temperaturen. 

   

  Tips voor elektrisch rijden in de winter 2021

  Voorverwarmen van de elektrische auto

  Zorg ervoor dat je voor vertrek alvast begint met voorverwarmen. Het verwarmen van je auto kost je veel extra energie, als je gaat rijden en dan verwarmen kost het je veel meer energie vanuit je accu. Vaak kan je in de app van de auto precies aangeven wanneer je vertrekt, als je hier dan een temperatuur in stel vertrek je in een heerlijk warme auto.
  Ook is het bij veel auto's mogelijk tegenwoordig om de accu te verwarmen, hiermee verbeter je het bereik ook direct!

  Blijf aan de stekker

  Iedereen heeft wel een telefoon of iets anders wat leeg is gelopen zonder dat deze aan stond. Dit is bij auto's niet anders. Auto's lopen in verloop van tijd ook leeg als deze stil staat. Hou vooral in de winter de auto aan de stekker, de accu word hier niet minder van. Ook kan je in veel nieuwere auto's ook instellen tot hoever je de auto wil opladen. Hier kan je dus prima in de winter je auto voorverwarmen zonder dat het je extra bereik kost!

  Extra tip voor voor de laadkabel, laat deze niet op de grond liggen en zorg dat deze droog is. Dit voorkomt dat de kabel vast vriest. Is deze toch bevroren? Geen water, maar doe er bijvoorbeeld een klein beetje slotontdooier over. 

  Stoelverwarming

  Als alle lucht verwarmd is in de auto is het natuurlijk minder comfortabel om op een koude stoel in te stappen. Stoelverwarming is super fijn en efficiënt, omdat dit directe warmte geeft is dit dus ook invloed op je rijbereik!

  Tesla verwarming en Range modus

  Heb je een tesla? Deze bespaart via de Range Mode energie door de stroom van de climate control te beperken. Als deze modus actief is, wordt minder energie verbruikt bij het verwarmen of koelen van het interieur. Als de Mode wordt ingeschakeld in een auto met vierwielaandrijving, wordt de koppelverdeling van de motoren geoptimaliseerd voor een maximaal bereik. U kunt deze instelling inschakelen via Controls > Driving > Range Mode.

  Weg met ijs, maar nooit meer krabben

  Weet je dat er vorst komt aankomende dagen? Zorg dan dat het automatisch in en uit klappen van de spiegels uit staat. Dit voorkomt dat de motoren vast komen te zitten. Vaak blijft het heel, maar stel je voor dat het net voor jouw tegen zit! Zet daarbij in de app wanneer jij denkt weg te gaan, het voorverwarmen van de auto helpt gelijk voor het ontdooien van de ramen, nooit meer krabben dus!

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking