Installateurs en partners
0
Sluiten
  Laadpaal Outlet - Donderdag 20 September 2022

  Wat is Loadbalancing? | #1 in Laadpalen | Laadpaal Outlet

  Wat is load balancing?

  Load balancing voorkomt dat het elektriciteitsnet instabiel wordt of overbelast raakt. Dit wordt bereikt door de stroomverdeling naar laadstations voor elektrische voertuigen te regelen terwijl meerdere voertuigen tegelijk worden opgeladen. Door de beschikbare capaciteit gelijkmatig te verdelen over alle laadpoorten op een bepaalde locatie, minimaliseert load balancing de overcapaciteit.

  Het systeem reageert en past het laadvermogen van elk laadstation aan als de vraag naar stroom van het laadsysteem groter is dan de stroomvoorziening van het net. Het stelt laadstations in staat hun beperkte stroomtoevoer te verdelen over de laadpalen en zorgt ervoor dat de voertuigen toch worden opgeladen. Dit slimme laden zorgt ervoor dat het laden tussen de stations zo efficiënt mogelijk verloopt, zonder het net te overbelasten of de stroomprijzen op te jagen.

  Het hoofdidee achter load balancing

  Het idee achter load balancing is om gebruik te maken van alle eenheden om zo de totale belasting van één of twee eenheden te verminderen. Dankzij load balancing past het laadstation of de laadpaal de laadstroom dynamisch aan het energieverbruik in huis of op het net aan. Zo werkt een load balancing systeem bij het besparen van tijd en energie en het verhogen van de levensduur van het elektrische voertuig.

  Een dynamische load balancing lader is een energieopslagapparaat dat het elektrische voertuig op een bepaald niveau oplaadt en het spanningsniveau van de laadwagen bewaakt. Een EV-laadstation gebruikt deze geïsoleerde enkelfasige wisselstroomvoeding.

  Statische load balancing en dynamische load balancing

  Op basis van een vooraf bepaalde leveringscapaciteit die aan de laadcluster is gegeven, regelt statische load balancing het vermogen dat beschikbaar is tussen de EV-laders. Statische load balancing verdeelt de energie zonder rekening te houden met de huidige toestand van het systeem.

  Bij dynamische load balancing wordt de energie verdeeld op basis van de huidige status van het systeem en elke elektrische auto. De laadstations sturen de vraag en de voorkeuren in realtime naar de beheersoftware voor EV-laden. Er is geen gevaar voor overbelasting, zelfs niet wanneer meerdere laders en andere stroomgebruikers tegelijk actief zijn.

  Dit maakt load balancing een essentiële slimme laadfunctie voor iedereen die meerdere laadpunten heeft op een plaats met beperkte stroomcapaciteit. Om het maximale uit de huidige stroomnetwerken te halen, wordt load balancing toegepast om middels slimme laders en slimme technologieën de elektriciteitsstromen zo efficiënt mogelijk te regelen.

  Opties voor het opladen van elektrische voertuigen

  Deze zijn er met of zonder load-balancing opties. De load balancer helpt bij het evenwicht van de energiebehoefte over de dag, door sommige eenheden in de auto tijdens de piekuren uit te schakelen om zo de totale energiebehoefte te verminderen. Wanneer één enkele laadeenheid in gebruik is, doet de auto er langer over om opgeladen te worden, dan wanneer meerdere oplaadpunten in gebruik zijn.

  Met het oog op een beperking van het energieverbruik tijdens piekperiodes, zorgt het laadlastbeheer van EV's voor een evenwichtige spreiding van de energievraag over de dag. Het verplaatst als het ware de laadsessie naar een periode waarin energie minder duur is of naar een periode waarin meer energie beschikbaar is in het geval dat er slechts één laadpunt in gebruik is.

  Load balancers kunnen van vitaal belang blijken

  Voor zowel laadpalen thuis, als voor zakelijke laadstations waar een groot aantal voertuigen tegelijk wordt opgeladen, kunnen load balancers van vitaal belang zijn. Deze voorkomen namelijk de extra belasting van het net en helpen bij de gelijkmatige verdeling van de spanning over alle auto's in een openbaar laadstation. Mensen met een elektrische auto kunnen veel energie en tijd besparen met behulp van de load balancing systemen. Uw auto kan in minder tijd klaar zijn om weer de weg op te gaan, ook kunt u op uw energiekosten besparen.

  Wat is de rol van load balancing bij het opladen van elektrische voertuigen?

  De functie van load balancing in oplaadapparatuur voor elektrische voertuigen heeft tot taak de juiste hoeveelheid energie te leveren aan de oplaadpunten en de opslagsystemen ter plaatse. Het vermindert de piekvraag naar energie op de oplaadplaats en ook op de batterijopslag.

  Het is zeer belangrijk voor elektrische voertuigen om hun volume en energiebehoefte zo te beheren dat ze op alle plaatsen optimaal zijn. Laadlastbeheer voor EV's wordt geleverd via een op software gebaseerde oplossing, waarbij het systeem voortdurend communiceert met de laadpunten van de voertuigen en de energie-infrastructuur van het station. Dit is ofwel mogelijk met kabel, ofwel zonder.

  Wat zijn load balancing kenmerken en voordelen?

  Het doel van load balancing bij het opladen van EV's is te zorgen voor een optimale efficiëntie van de laadpaal door ervoor te zorgen dat elk individueel oplaadpunt voldoende energie heeft om elk elektrisch voertuig van energie te voorzien. De voornaamste reden voor het gebruik van load balancing bij het opladen van elektrische voertuigen is om lage oplaadkosten te bieden.

  Het verdelen van de ladingen bij het opladen van EV's zorgt ervoor dat elk voertuig op tijd kan worden opgeladen, rekening houdend met de werkelijke energiebehoeften over het hele terrein. Of u nu kiest voor een Luxe Laadpaal of een andere laadoplossing. Uiteindelijk zorgt load balancing ervoor dat het voertuig in minder tijd wordt opgeladen, met minder energieverbruik.

  Minder energieverbruik dankzij loadbalancing

  Met load balancing wordt bereikt dat een voertuig optimaal wordt opgeladen in minder tijd met minder energieverbruik. Op het meest basale niveau zorgt slim laadbeheer ervoor dat het voertuig op tijd vertrekt met voldoende energie en waarschuwt het de bestuurder als dat niet kan worden bereikt.

  Kostenvriendelijk: het geeft ook de mogelijkheid aan de aanbieder om hun elektriciteit van het elektriciteitsnet te kopen en te leveren op basis van de vraag van de klant. Dit kan vervolgens leiden tot een vermindering van de kosten voor zowel de klant als de leverancier.

  Een load management systeem helpt dus om de belasting van het net te verminderen

  In principe detecteert het load balancing systeem de belasting van het elektriciteitsnet en past het de stroomsterkte van de lader aan, en regelt het het laden. Het helpt bij het regelen van de laadfrequentie en de stroomsterkte die naar uw voertuig gaat.

  De dynamische load balancing EV lader kan dus het laadvermogen en de laadstroom wijzigen om het elektriciteitsnet tegen overbelasting te beschermen. Het heeft het voordeel dat het de wisselstroomfrequentie en de wisselspanning tijdens het laden kan veranderen. De oplossing zal van vitaal belang zijn in de toekomstige elektrische laadinfrastructuur.

  Het aantal elektrische voertuigen neemt ieder jaar toe

  Laadpalen en elektrisch laden zijn voor het verbruik van een groot deel van uw elektriciteit bij u thuis verantwoordelijk. Dit aandeel neemt ieder jaar toe vanwege de steeds groter wordende populariteit van elektrische voertuigen. Ook het opwaarderen van de elektrische toevoerleiding kan duur blijken te zijn.

  Het gebruik van het moderne load balancing systeem kan u helpen kosten thuis te besparen en u kunt uw voertuig opladen met de maximaal beschikbare snelheid. Laadpaal-Outlet biedt meerdere elektrische laadpalen met load balancers aan.

  Deze laders kunnen uw elektrische voertuig op een maximale snelheid opladen

  U kunt kiezen wat voor u het beste werkt en ook de kenmerken en prijzen van verschillende producten vergelijken. De lengte van het oplaadapparaat en de snelheid van het stopcontact worden allemaal vermeld. 

  Kies dus verstandig bij het kiezen van uw volgende oplaadapparaat voor uw elektrische auto. Neem voor meer informatie contact op, onze experts kunnen u helpen de beste lader voor uw auto te kiezen.

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking