Installateurs en partners
0
Sluiten
  Laadpaal outlet - Dinsdag 21 Augustus 2022

  Kosten Opladen EV

  Wat kost een elektrische auto opladen?

  Elektrische auto's zijn vandaag de dag steeds populairder, als vervoersmogelijkheid voor reizen in de stad, om boodschappen te doen, maar ook om te reizen naar het buitenland. Nederland is geen uitzondering en u zult overal waar u komt talrijke voorzieningen vinden als u een elektrische auto bezit, in verscheidene grote steden, waaronder Amsterdam, Den Haag, Utrecht, en Rotterdam, maar ook in Duitsland, Frankrijk en andere landen in Europa zijn er oplaadfaciliteiten in overvloed. Vraagt u zich af: Wat kost een elektrische auto opladen? Lees dan snel verder.

  In Nederland zijn de laadpalen van goede kwaliteit, ze worden gesubsidieerd door de gemeentelijke overheden en ze zijn in het hele land te vinden. Elektrisch rijden is milieuvriendelijk en ook technologisch geavanceerder. Zo hoeft u geen aanschafbelasting (BPM) als u een volledig elektrisch voertuig koopt. Bovendien is er vanaf juli 2020 een subsidie beschikbaar voor elektrische voertuigen. Als u in 2022 een gloednieuwe elektrische auto koopt, zal het subsidiebedrag maarliefst € 3.350 bedragen.

  Wat kost het opladen van een elektrische auto mij?

  Er is een vergunning nodig om een elektrisch voertuig aan een openbare laadpaal op te laden. Er is geen tijdsbeperking voor het opladen aan het oplaadstation en Nederland heeft ook nog eens een groot aantal oplaadstations. Begroot de uitgave op ongeveer 30 cent per kWh

  Echter: tegenwoordig kunnen de energieprijzen sterk variëren, daarom is het aan te raden uw stroomkosten te onderzoeken voordat u uw eigen laadpaal koopt. Voor nieuwe variabele contracten zijn kosten van wel €0,60 per kWh gebruikelijk. Het is denkbaar dat uw laadpas leverancier een goedkoper tarief rekent voor het opladen aan een openbare oplaadpaal dan wat u momenteel thuis voor uw stroom betaalt. Zeker indien u net een nieuw contract getekend heeft of als u een contract met flexibeltarief heeft afgesloten.

  Hoeveel kost een kWh bij het opladen van een elektrisch voertuig?

  De prijs van elektriciteit wordt beïnvloed door dezelfde variabelen die de gasprijzen beïnvloeden, zoals het land waar u woont en het benzinestation dat u kiest. De prijs van energie in Nederland ligt tussen €0,22 en €0,23 per kWh. Deze prijs lijkt hoog in vergelijking met de typische particuliere stroomtarieven thuis. De kosten voor bepaalde oplaadpalen liggen echter rond de 30 cent per kWh.

  Waar kan ik mijn elektrische auto opladen?

  De goedkoopste manier om op te laden is thuis, bijvoorbeeld met een Wallbox laadpaal. U betaalt alleen het stroomtarief per kWh dat in uw energiecontract staat. Ook kunt u buitenshuis opladen. Het aantal elektrische oplaadstations is toegenomen naarmate elektrische voertuigen vaker voorkomen.

  Het vinden van een parkeerplaats voor elektrische auto's is de eerste stap. Let goed op: uw voertuig moet altijd aan het oplaadstation gekoppeld zijn terwijl u daar geparkeerd staat. Het oplaadstation heeft geen tijdsbeperking voor het opladen. Een persoonlijke laadkaart is nodig om aan te sluiten zodra u aankomt.

  U heeft de keuze om langs de snelweg op te laden, wat tijd bespaart omdat u dan niet van de weg af hoeft. Deze laadstations langs de snelweg kosten echter veel meer om op te laden dan thuis of in een dorp.

  Houd rekening met de volgende uitgaven

  U moet ook rekening houden met de extra kosten van een thuislader en mogelijk ook een sterkere netaansluiting, als u overweegt een laadpaal thuis te installeren. Als u bijvoorbeeld meer wilt weten over de laadpaal installatie, kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met een van onze laadpaal adviseurs!

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking