Installateurs en partners
0
Sluiten
  Laadpaal Outlet - Maandag 21 September 2022

  Laadpaal zelf Installeren

  Een laadpaal zelf installeren – kan dat?

  Bij de aanschaf van een oplaadpunt voor thuis heeft u een aantal keuzemogelijkheden. De eerste is de keuze tussen een Wallbox en een laadpaal als thuislaadstation. De Wallbox wordt aan de muur bevestigd, terwijl het oplaadstation vaak buiten wordt geplaatst. U kunt de laadpaal zelf installeren binnen in de garage of tegen een muur buiten. U kunt overgaan tot de aanschaf van het thuislaadstation nadat u gekozen heeft of u een muurkastje of een apart laadstation wilt.

  Omdat de Wallbox bij plaatsing permanent aan de muur bevestigd is, is deze laadoplossing vaak iets minder duur. Aan de plaatsing van een oplaadstation zijn graaf- en bedrading kosten verbonden. De vergoeding wordt hoger als de afstand van de oplaadpaal tot het terrein groter wordt. Kies een plek zo dicht mogelijk bij de meterkast als u goedkoop een oplaadstation wilt bouwen, of ga voor een muurlader in de garage of in de tuin.

  Zelf installeren van een oplaadstation

  Een laadpaal thuis of bij het bedrijfspand installeren kan, in theorie, door iedereen gedaan worden, ook door de eigenaar van het station of door een bekwame installateur. Of u zich afvraagt of u de laadpaal zelf kunt installeren, het korte antwoord is ja. Het zelf installeren van een thuislaadpaal is niet verboden. Maar…

  U kunt het beter aan een monteur overlaten als u geen vakkennis heeft. Er moet aan de meterkast gewerkt worden, en dat veilig doen vergt flink wat kennis. Bovendien gaat de technologie snel vooruit, dus een specialist kunt u extra informatie geven over uw mogelijkheden. Ook kunt u contact met ons opnemen wanneer u ten volle wilt profiteren van de mogelijkheden van de nieuwe oplaadstations. We geven u graag advies.

  Wanneer u ervoor kiest om de installatie zelf te doen, zorg dat u goed voorbereid te werk gaat, op het moment dat u er niet uitkomt kunnen wij via de telefoon lichte ondersteuning bieden, maar hou wel rekening mee dat wij u niet de hele installatie kunnen begeleiden. 

  Als de lader bij het zelf installeren niet werkt is dit op eigen risico, wij kunnen eventueel een service monteur sturen, hier zitten wel kosten aan. Wanneer dit door de lader komt zullen wij deze kosten op ons nemen, ligt dit aan de installatie zullen wij service kosten + een volledige installatie met eventueel de kosten van benodigde materialen. 

  Is het voordelig om zelf een laadpaal te installeren?

  Geld besparen is een van de redenen waarom u zelf een oplaadpaal zou installeren. De totale kosten die u maakt wanneer u iemand anders zou inhuren om de installatie te doen, worden sterk beïnvloed door een aantal variabelen. Waaronder de hoeveelheid graafwerk dat nodig is en of de laadpaal enkelfasig of driefasig is. Dit varieert van omstandigheid tot omstandigheid, dus het is mogelijk dat uw installatie veel goedkoper is dan die van uw buurman en omgekeerd. Als u het hele plaatje bekijkt, is het dan echt de moeite waard om geld te besparen op deze uitgaven? Of is het beter om de installatie van de laadpaal uit te besteden?

  U wilt thuis of op de werkplek een laadpaal installeren

  Dan is het goed om te weten wat u moet doen. Wat is de procedure voor het plaatsen van een oplaadstation? Voor een elektrische auto een laadstation bouwen. Of, als u het direct aan de muur kunt bevestigen, een wallbox. U kunt nu eenvoudig en betaalbaarder uw elektrische auto thuis opladen, maar om de laadpaal zelf te installeren, is niet altijd de juiste keuze.

  Een oplaadpaal voor thuis kopen heeft verschillende voordelen

  Vooral omdat u per kWh veel minder geld uitgeeft dan bij een lader langs de weg. De beschikbaarheid van elektrische auto's neemt ook elke week toe, waardoor de kans toeneemt dat iemand anders aan het opladen is. Als u een eigen laadstation heeft, kunt u er altijd zeker van zijn dat uw elektrische auto opgeladen kan worden. Wanneer u maar wilt.

  Laadpalen thuis geregeld door de VvE

  Wilt u dat de vereniging van huiseigenaren een oplaadstation op de parkeerplaats plaatst? Er is een subsidie beschikbaar voor de VvE laadpaal. Ook als u hier meer over wilt weten, kunt u gerust contact met ons opnemen.

  Kies de plaats voor het laadstation

  In theorie zou u het laadstation op uw eigen terrein moeten plaatsen. Bedenk bovendien dat tijdens het opladen van de auto de kabel niet over een trottoir mag lopen. U dient contact op te nemen met de gemeente als een van deze situaties zich voordoet. Vaak moet u echter wel een eigen oprit hebben. In bepaalde tegels is een kabelgoot geïntegreerd. Gemeenten zijn vaak bereid om mee te denken.

  Snel, veilig en betaalbaar opladen

  Als eigenaar van een elektrische auto wilt u de batterij van uw auto zo snel, veilig, en vooral betaalbaar mogelijk opladen. U moet niet alleen betalen voor de stroom die gebruikt wordt om uw auto aan een openbaar oplaadstation op te laden, maar ook een vergoeding betalen aan de eigenaar van het oplaadstation. Daarom is het op de lange termijn voordeliger om thuis een wallbox of oplaadstation te installeren. Er zijn altijd oplaadstations bereikbaar, en u kunt opladen wanneer het uitkomt, zoals 's avonds of in het weekend.

  Dit is de reden waarom steeds meer klanten en bedrijven besluiten zelf één of meer oplaadstations te kopen. De meerderheid kiest ervoor ze door een vakman te laten installeren, maar u kunt het ook zelf doen wanneer u er ervaring mee heeft. Anders is het categorisch af te raden.

  Een oplaadpaal thuis biedt verschillende voordelen

  U kunt uw elektrische auto altijd thuis opladen. Behalve dat dit geld bespaart, is het ook veel comfortabeler en handiger dan uw voertuig opladen wanneer u onderweg bent. Volgens onderzoek van de ANWB kost thuis opladen ongeveer € 0,045 per kilometer, vergeleken met openbaar opladen, dat € 0,08 per kilometer kost, afhankelijk van de energietarieven en het gebruik van de auto. Bijgevolg kunt u bijna de helft van de kosten besparen, en de aanschaf van een oplaadstation voor uw huis is nu tamelijk betaalbaar. Een thuis laadstation installeren is een verstandige beslissing, vooral als uw huis zonnepanelen heeft.

  Laadpaal Outlet is altijd op zoek naar nieuwe technische oplossingen

  Bij het maken van de producten in ons assortiment houden we rekening met uw eisen. Rijd u nu in een hybride auto maar heeft u plannen om binnenkort op een volledig elektrische auto over te stappen? Wij hebben een oplaadstation dat deze overstap ondersteunt.

  Wilt u dat uw elektrische auto snel oplaadt? Uw auto kiest het hoogst mogelijke laadvermogen om tot 10 keer sneller op te laden. Via een app kunt u veel verschillende factoren eenvoudig instellen. Daarna heeft u de volledige leiding. Mobiliteit en de manier waarop energie wordt gebruikt hebben de laatste jaren allebei grote vooruitgang geboekt, wij helpen u graag bij het maken van keuzes omtrent laadpalen, de installatie en montage ervan en andere vragen die u mogelijk heeft.

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking